Pablo Picasso


Pablo Picasso, va ser un pintor andalús, 1 dels més reconeguts del segle XX, Conegut sobretot perquè va crear el cubisme juntament amb Georges Braque. En la seva dilatada carrera, va evolucionar per Diferents estils i va conrear Altres disciplines com la ceràmica, l’escultura amb bronze, el collage, i Fins i tot va Fer poesia. Va crear més de 20.000 obres al Llarg de la seva vida.


Reflex fidel d’una època i d’unes luctuoses i dramàtiques circumstàncies, el llenç Guernica va néixer per formar part del pavelló Espanyol a l’exposició Internacional de París, de 1937. El motiu que va impulsar a Pablo Picasso a realitzar l’escena representada en aquesta gran pintura va ser la notícia dels bombardejo efectuats per l’aviació alemanya sobre la vila basca que dóna nom a l’obra

El vell guitarrista cec és un quadre realitzat pel pintor. Aquest quadre va ser pintat al 1903 mitjançant la tècnica d’oli sobre llenç, i les seves Mesures són de 121 cm d’alt × 92 cm d’ample. A l’actualitat és Troba a l’institut d’art de Chicago, Estats Units. És un dels quadres més característics del Període blau de Picasso.