Miquel Àngel

Miquel Àngel Buonarroti, en italià Michelangelo; Caprese, actual Itàlia, 1475 – Roma, 1564). Escultor, pintor i arquitecte italià. Habitualment es reconeix a Miquel Àngel com la gran figura del Renaixement italià, un home la excepcional personalitat artística del cual va dominar el panorama creatiu de segle XVI i la figura està a la base de la concepció de l’artista com un ésser excepcional, que depassa àmpliament les convencions ordinàries .

En 1501 Miquel Àngel torna a Florència i comença el David, una escultura en marbre amb més de quatre metres realitzada entre els anys 1502 i 1504.

El moment de l’escena escollit per Miquel Àngel és just abans de l’enfrontament entre David i Goliat. D’aquesta manera, Miquel Àngel no representa un David triomfador, sinó a un jove ple d’ira i de voluntat per enfrontar al seu opressor.

El David és un fascinant exemple de la força que motoriza l’obra d’aquest artista, sigui en l’elecció del nu total.

La creació d’Adam és un fresc a la volta de la Capella Sixtina, pintat al voltant de l’any 1511. Il·lustra un dels nou episodis del Gènesi representats allà per l’artista toscà, en el qual Déu li dóna vida a Adam, el primer home.

Cronològicament, és el quart dels panells que representen episodis del Gènesi en el sostre de la capella, va ser dels últims a ser completats i és una de les obres d’art més apreciades i reconegudes en el món.