Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci (Vinci, Toscana, 15 d’abril de l’1452 – Amboise, 2 de maig de l’1519) fou un artista Toscà i 1 home d’1 esperit universal, Alhora científic, enginyer, inventor, anatomista, pintor, escultor, arquitecte , urbanista, naturalista, músic, poeta, Filòsof i escriptor.

Leonardo fou alumne del célebre pintor florentí Andrea del Verrocchio.

Leonardo da Vinci, sovint, ha Estat descrit com l’arquetip i el símbol humà del Renaixement,  geni universal,  Filòsof humanista amb curiositat il·limitada, i una gran Força creativa.Ha Estat considerat com dels pintors més destacats de Tots els temps i potser la persona més polifacètica i talentosa en un major nom d’àmbits diversos.

La Gioconda o Mona Lisa és una pintura de Leonardo da Vinci, el retrat més famós de la història i, potser, el Quadre més famós de la pintura occidental. És un retrat de mig cos en Què apareix dona que mira directament l’espectador amb Expressió que sovint ha Estat descrita com a enigmàtica. Fou pintat entre 1503 i 1506; és un oli sobre taula d’àlber de 77 × 53 cm retocat Diverses vegades per l’autor. La tècnica utilitzada va ser l’esfumat (sfumato), Procediment Molt característic de Leonardo. El Quadre és Propietat de el govern francès i està exposat a al Museu de Louvre de París amb el títol Portrait de Lisa Gherardini,

El Sant Sopar o l’últim Sopar (a Itàlia: Il Cenacolo ‘el Cenacle’ o l’últim sopar ‘el darrer sopar’) és una pintura mural realitzada entre el 1494 o 1495 i el 1498 a refectori del convent de Santa Maria delle Grazie de Milà, per Leonardo da Vinci, per Encàrrec de l’enduc de Milà Ludovico Sforza i la seva dona Beatrice d’aquest, tal com demostren a els escuts ducals pintats a les tres llunetes del sostre.

La pintura representa l’escena del Sant Sopar, a els darrers dies de la vida de Jesús i tal com és narrada a l’Evangeli segons sant Joan, a versicle 13:21, just al Moment que Jesús anuncia que un dels dotze apòstols el trairà, o l’ha de trair.