La nit estelada

L’holandès el va pintar el 1889 i està exposada de forma permanent al Museu d’art Modern de Nova York. És una de les pintures més famoses de l’època moderna, però hi ha molts aspectes desconeguts que s’amaguen darrere d’aquestes pinzellades soltes i aquests grans sols grocs. Si vols conèixer-los t’aconsellem fer una ullada a aquesta llista de coses que no sabies sobre La nit estrellada de Van Gogh.

1-Vincent Van Gogh va decidir pintar un paisatge a partir de les vistes des de la finestra de l’asil Sant-Paul-de-Mausole, on va ser internat a causa dels seus problemes mentals.

10 curiosidades sobre Van Gogh

2- Algunes teories asseguren que La nit estrellada té certa simbologia relacionada amb la mort. De fet, els arbres que apareixen en el quadre són xiprers, associats als cementiris i a la mort.

3- Sense adonar-se’n, Van Gogh va pintar el planeta Venus en el seu quadre. Aquest fet el va descobrir l’historiador Albert Boime, qui comparant la pintura amb un mapa del cel del dia en què va ser pintada La nit estrellada (9 de juny de 1889), es va adonar del detall. Realment, «l’estrella de l’alba» de què parlava l’artista en les seves cartes a Theo era el planeta Venus.